Tényleg hat a homeopátia! 2.

Homeopátiás magazin – Nyár (III. évfolyam 3. szám)

Az állatok nem tudják, mit vettek be, mégis hat!
Azt tartják, hogy a placebo-hatás során, a beteg állapota csupán a kezelés módja vagy pusztán a gyógyszernek hitt készítmény bevételére javul. Állatoknál a placebo hatásról nyilvánvalóan nem beszélhetünk.

Egy rágcsálónak vagy egy papagájnak, akinek az ivóvízébe adagoljuk a homeopátiás szert nyilvánvalóan sejtése sincs róla, hogy az egy gyógyszer..mégis a megfelelően kiválasztott szer gyógyulást eredményez.
Ha nem működne a homeopátia, ha nem tapasztaltuk volna már számtalan esetben a gyógyulást mi állatorvosok, akkor bizony senki se használná! Ma halastavakat és gazdasági haszon- és kedvtelésből tartott állatokat is gyógyítanak ezzel a módszerrel hatékonyan. Az állatok, az emberrel ellentétben, egy homeopátiás kontroll vizsgálatán nem mesélik el, hogy: „igen, talán, mintha egy kicsit jobban lennék”, hanem itt szemmel látható, objektív tüneteik igazolják esetükben a hatásosságot. Az állatok nem beszélnek mellé…

Apis a tengerimalacoknak
Természetesen végeztek különféle tudományos kísérleteket, amelyekben állatoknak beadott placebo és homeopátiás szer hatékonyságát hasonlították össze.
Tengerimalacoknak, Apis C30- as homeopátiás szert adtak, majd ionizáló sugárzásnak tették ki őket.. Az Apist kapott egyedeknél egyértelműen látható volt a védő hatás: tünetek rajtuk alig jelentkeztek.

Kromoszómákat védett a Ginseng és a Ruta
Egy másik kísérletben fehéregereket tettek ki röntgensugárzásnak 100 – 200 rad erővel (nem halálos adag), és azután értékelték őket 24, 48 és 72 óra múlva. A sugárzás előtt és után a homeopátiás Ginsenget és Rutát kaptak különböző hígításokban.. Összehasonlítva azokkal az egerekkel, amelyek placebót kaptak, a homeopátiás szerekkel kezelt egereknél jelentősen kevesebb károsodás jelentkezett a sejtekben és a kromoszómákban.

Ellést könnyítő Sepia
Német kutatók ellés előtt tehenek egyik csoportjának Sepia C200, másik csoportnak placebót adtak. A homeopátiás szert kapott egyedeknél sokkal könnyebben lezajlott az ellés, kevesebb komplikáció fordult elő,mint a placebót kapott állatoknál.(A.V. Williamson, W.L. Mackie, W.J. Crawford és mások: „A Study Using Sepia 200CH given Prophylactically Postpartum to Prevent Anoestrus Problems in the Dairy Cow” .)

A homeopátiás állatorvos eseteiből
Foltos gyógyulása is jól példázza a homeopátia hatásosságát. Gazdái a tüzelés lezajlása után kb. 4 héttel kerestek fel. A 6 éves kutya hányt, zavaros váladék ürült a nemi szervéből. Ilyenkor felmerül a gennyes méhgyulladás korképe, amely egy életveszélyes állapot. A méhben felgyülemlő gennyes tartalom jobb, ha műtétileg eltávolításra kerül. Foltos gazdái azonban nem járultak hozzá a műtéthez és kérték a „homeos bogyókat”. Vizsgálat és kikérdezés után elkészítettem egy több szerből álló oldatot (Pulsatilla,Lachesis,Kalium iodatum,Echinacea) Foltosnak, és kértem, hogy legkésőbb 2 nap múlva jelezzenek vissza. Már ez a pár nap is elegendő volt, hogy kicsit megerősödjön, de a genny is folyamatosan ürült. Hamarosan megszűnt a váladékozás, a kutya étvágya is visszatért és az ultrahangos felvételen is látható volt az elvékonyodó méhfal, amely a gyulladás csökkenését jelezte. Én magam is meglepődtem az eredményen, és együtt örültem a családdal. 🙂

Zeus fájdalmas ízületgyulladása miatt hozták el hozzám. A csánkízülete kisalmányira duzzadt, ha lehet nem mozgott, inkább 3 lábon ugrált. Az érintést és vizsgálatot nem hagyta, az amúgy békés kutya ingerlékeny lett. Otthon is elvonult, egy sarokban feküdt, úgy hogy a beteg lába alatta volt. Időnként felkelt inni. A tünetek alapján a Bryonia nevű szert adtam Zeusnak amely a savós, nyálkahártyák ízületek gyulladása esetén nagyon hatásosnak bizonyult. Napi háromszor adagolták, és az 5 napos kontrollnál már babnyira zsugorodott a duzzanat mérete!

Így történt ez annál a dzsungáriai törpehörcsögnél, Tádénál is, akinek gazdái homeopátiás segítséget kértek. A kis állat hetek óta vakaródzott, sebesre rágta magát, egész teste gyulladt és meleg volt. Nem lehetett kézbe venni, mert harapott, így az injekciós kezelés nem jöhetett szóba, sőt sajnos, az ilyenkor szokásos bőrkaparék vétel is elmaradt. A tünetek alapján parazitás fertőzésre gondoltam, ezért a rühből készült homeopátiás szert adtam nekik, hogy keverjék az ivóvízébe. Ezen kívül a vakaródzás miatt és a bőr állapota miatt Apist, Histaminumot, Staphysagriát is felírtam. A hörcsög szőre fokozatosan visszanőtt,a bőre lenyugodott.

Vagy hogyan tűnhetnek el a testről az akár babnyi, dudorzatos szemölcsök…a Thuja nevű homeopátiás szert kapta egy idős uszkár kutya, szinte hihetetlen volt, ahogy pár hét leforgása alatt nyomtalanul eltűnt róla a sok dudor..de a homeopátia nála is működött!

Hívás!
Navidágció ide!