Kisemlősök

A kisemlősök tartása egyszerűnek tűnhet sok ember számára, de ez megtévesztő lehet. Mindegyik fajnak megvannak a saját igényei, melyek a kutyáéval és macskáéval összehasonlítva elenyészőnek tűnhetnek (kisebb helyigény, kevesebb tápigény) de figyelni kell a megfelelő tartási körülményekre, mert a kisemlősök vizsgálata és gyógyítása sokszor nehezebb mint egy kutyáé vagy macskáé.

Ezért a megfelelő kiskedvenc megvásárlása előtt fontos, hogy tájékozódjunk a jövevény igényeiről és kellőképpen felkészüljünk az érkezésére.

A megelőzés a kisemlősök tekintetében sokkal eredményesebb mint a gyógykezelés. A megelőzéshez tartozik a megfelelő állat kiválasztása, megfelelő minőségű és mennyiségű és mindig friss táp adagolása, a folyamatosan rendelkezésreálló friss víz, a megfelelő hőmérséklet és páratartalom, a mindig tisztán tartott ketrec vagy terrárium (bélsár és vizelet felhalmozódás elkerülése), valamint a szórakoztató tárgyak felkínálása (kerekek, mászófák) a beteg állatok elkülönítése, az agresszívabb egyedek különtartása, a gyengébbek védelmezése,  és az egy háztartásban élő állatok megfelelő elkülönítése. Ezeken kívül fontos hogy e lehető legtöbbet foglalkozzunk házi kedvencünkkel!

Ide tartoznak a RÁGCSÁLÓKNYULAKVADÁSZGÖRÉNY és más kisemlősök, mint a MOSÓMEDVE és a sün.

Hívás!
Navidágció ide!