Agressziótól a szemölcsig – minden kezelhető!

Homeopátiás magazin – Nyár (II. évfolyam 2. szám)

Cirmi cicát „ajándékba” kaptuk: egy nylon zacskóban dobta valaki a rendelő bejárata elé. Feje véres volt, szőre csapzott, két hónapos lehetett. Megvizsgáltam, de szerencsére törést nem találtam a testén. Azonnal homeopátiás fájdalomcsillapító injekciót adtam neki (Traumeel).

Miközben infúziót kapott, elkészítettem neki egy oldatot Arnicából, Aconitumból és Chinából. Ebből aznap még 4 alkalommal csepegtettem a szájába. Estére már magától lefetyelt egy kis tejet is. Egy hét múlva kutyabaja (macska) se volt! Cirmit 3 hónap múlva ismét baleset érte: törött farokkal jött haza. Elég siralmas látványt nyújtott és bizony nagy fájdalmai is voltak! Symphytum, Arnica valamint a calciumsók segítették gyógyulását. Hamar rendbejött, de a kis törés a farkában segít, hogy már messziről felismerjük!

„Artúr mindenkit megtámad!”- panaszolták a kis mopsz gazdái. Miután elolvasták az összes kutyanevelési könyvet, de változtatni nem tudtak viselkedésén homeopátiás segítséget kértek. Artúr megugatta a babakocsikat, nekiugrott a járókelőknek. Amióta egy idős néni megijesztette, azóta lett ilyen harcias. Mivel szerettem volna mindenképpen segíteni, alkati szer keresését javasoltam. Egy hosszabb beszélgetés után Lycopodium szedését javasoltam Artúrnak és kértem, hogy jelentkezzenek, ha bármi történne. Egy hónap múlva vidáman számoltak be róla, hogy ismét visszakapták a régi kedves kutyusukat!

Marci rejtett heréjű kutyus volt. 2 hónapos korában, az első oltást megelőző általános vizsgálatnál derült ki, hogy egyik heréje nem szállt le a herezacskóba. A gazdik szerették volna elkerülni a későbbi korban való ivartalanítást. 4 hónaposan kapott először homeopátiás szert. Aurumot adtam alacsony potenciában és alkati szernek Calcium carbonicumot választottam. 3 hét elteltével már a lágyéktájékon volt a here, újabb 2 hét múlva a helyén! Éppen időben, mert ha a lágyékgyűrűk záródnak, már nincs esély, hogy leszálljanak a herék! A hagyományos orvoslásban ilyenkor hormonokkal próbálkoznak, esetleg műtéttel, hogy a here a megfelelő helyre kerüljön. Fontos azonban tudni, hogy ezek a kutyusok a továbbtenyésztésből kizárandók, a hasüregben rekedt herék eltávolítása pedig bevált eljárás.

Dorka 4 hónapos volt, amikor találkoztunk. A hátáról, egy tenyérnyi nagyságú , tömött duzzanatot akartak leoperálni. Homeopátiás kezelést javasoltam. Tudtam, hogy a gazdája által tévesen bőr alá adott injectio okozta a panaszt. Kicsit ódzkodva fogadták a golyócskákat, hiszen a gazdi, aki maga is orvos volt- a sebészet híve volt.,de belátta ,hogy egy ekkora területű bőrt egy ilyen fiatal kutyánál nem tanácsos eltávolítani. 2,5 hét alatt látványos javulást tapasztaltunk: diónyivá zsugorodott az elváltozás, majd hamarosan felszívódott! Mindez történt Silicea és Ledum hatására.

Bendegúz 14 éves kandúr macska gazdája telefonon jelentkezett be homeopátiás kezelésre. A nagyon elkeseredett hölgy szinte elsiratta a cicáját. A vizsgálat és a beszélgetés után a cica Pulsatilla nevű alkati szert kapott, valamint a veseelégtelensége és a véres vizelete miatt Cantharist és Lycopodiumot javasoltam neki. Nagyon hamar, 3 nap múlva egy sokkal vidámabb hangú hölgy elmondta, hogy a cicát szinte kicseréltem, annyira jól van. Vizelete feltisztult, kedve a régi. A cica korábban az egész lakást összevizelte, ez a tünet is megszűnt.

Topi 12 éves uszkár és fia Tipi 10 éves kutyusokat homeopátiás kezelés miatt hozták el a rendelőmbe. Topinak az egész testén több egészen apró és nagyobb, babnyi méretű szemölcs nőtt .A probléma az volt, hogy ezek száma csak szaporodott és fia ,Tipi állandóan nyalogatta őket. Thuját és Dulcamara nevű homeopátiás szereket rendeltem, s mindkét fiú kapott alkati szert is. Hihetetlen volt a változás: 1 hónap múlva a szemölcsök felszívódtak, a nyalogatás abbamaradt s a két kanocska kiegyensúlyozottá vált. (köszönet homeopátia, Ildikó!

Hívás!
Navidágció ide!