A homeopátiás állatorvos eseteiből 2.

Tényleg hat a homeopátia!

Homeopátiás magazin – Nyár (III. évfolyam 2. szám)

Kandúrpanasz műtét után
Ivartalanított kandúroknál gyakran előforduló betegség a húgycső elzáródása. Ilyenkor a gazdi azt látja, hogy a cica nem vagy csak alig tud vizeletet üríteni, sőt az akár véres is lehet.

A hagyományos kezelésen kívül (amely jelenthet katéterezést vagy akár műtétet is!), a Sabal serrulata nevű szer segíti az elzáródást megszüntetni, míg az Arnica és a Cantharis csökkenti a fájdalmat és a gyulladást. Ha az állat túl van a krízisen, akkor következik a megelőző kezelés, mert sajnos a kiújulás veszélye nagy. A gyógyulás alapfeltétele a szigorúan betartandó diéta is! Megelőzésre jó lehet a Lycopodium és a Berberis. Elősegíti a gyógyulást, ha alkati szert is keresünk a cicának.

Benji már jó bőrben van
Benji kutyát az évek óta kiújuló bőrbetegsége miatt hozták hozzám.
Ahogy jön a nyári meleg, a kis keverék elkezd vakarózni, szinte véresre marja magát, és ehhez elviselhetetlen bűzös szag is társul (szerencsére kerti eb, mert megmaradni vele egy légtérben képtelenség…). A bőrbajokhoz gyakran hasmenés is társul. Benji gazdái a szokásos antibiotikumok helyett most más megoldást szerettek volna. Miután megvizsgáltam, egy hónapig tartó méregtelenítő kúrát javasoltam (Lycopodium, Berberis, Nux vomica), és tápváltást is ajánlottam Benjinek. Sulfurt adtam alkati szerként, amely egyben a szervezet tisztításában is fontos. Hasonló panaszokkal hozták Lilit, egy bullterrier szukát. A bújos, félénk ebnek más alkati szerre volt szüksége (Pulsatillát kapott magasabb hígításban), de kiegészítésképpen Sulfurt is felírtam. Pár hét alatt szépen letisztultak a sebek, de elmúlt a vakaródzás is!

Bobi úti patikája
Bobi, a kis chihuahua (és gazdája is) rendszeresen szenvedett a hétvégi utazásoktól. Alapvetően egy mindenkit megugató, hiperaktív kutyus, de az autóban alig tudták megfékezni. Ugrált, közben lihegett, nyálzott, és ha nem éhgyomorra indultak, kihányta az ételt. Az utazás előtti napon és aznap is Nux vomica adását javasoltam neki. Ettől nyugodtabb lett, s később már hosszabb nyaralásra is elvihették, gond nélkül. Természetesen a golyócskák is velük utaztak…

Hívás!
Navidágció ide!