Homeopátiás állatorvosi szolgáltatásainkkal házhozm megyünk házikedvenceihez a Budapest, 12. kerületébe (XII. kerület)!

Dr. Bartakovics Katalin
Telefon: 
220-6332, 06-30/202-2240

homeopátia személyre szabott, holisztikus szemléletű gyógymód. Ami azt jelenti, hogy a szervezetet egységként – testi, lelki és mentális szinten – kezeli. Kiindulópontja, hogy a betegség nem helyi elváltozás, hanem az egész szervezetet érintő zavar. Amennyiben ezt a központi zavart meggyógyítja, a helyi tünetek is enyhülnek, vagy megszűnnek. Az orvos feladata, hogy felismerje, mi az, amit meg kell gyógyítani a betegségekben Budapest, 12. kerületében (XII. kerület).

Homeopata állatorvosi kezeléseink otthonában a Budapest, 12. kerületében (XII. kerület)

Milyen esetben használhatjuk a homeopátiás gyógymódot az állatoknál?

 • sérülések, balesetek, harapott, tépett és szúrt sebek
 • mozgásszervi panaszok
 • műtétek, mérgezések,
 • hányás, hasmenés
 • bőrproblémák
 • viselkedési zavarok
 • vírusos betegségek kiegészítő kezelése
 • allergiás betegségek
 • daganatos betegek kiegészítő kezelése
 • légzőszervi megbetegedések
 • fülgyulladások
 • mandulagyulladás
 • növekedési zavarok
 • vemhesség, ellés környéki problémák, álvemhesség, rejtett here
 • pszichés zavarok (félelem, agresszió, depresszió, féltékenység)
 • vizeletürítési zavarok
 • vese-, és májbetegségek
 • stb.

Homeopátia a házikedvenceknek Budapest, 12. kerületében (XII. kerület)

Ahogy a humán orvoslásra, úgy az állatgyógyászatra is igaz, hogy a hagyományos terápiák során használt gyógyszereknek (szteroidok, antibiotikumok) lehetnek nem kívánatos mellékhatásai.

Szerencsére van más megoldás is. Egyre növekszik az igény Magyarországon is az alternatív gyógymódok alkalmazása, például a homeopátia iránt. Igaz, itthon egyelőre csak tucatnyi állatorvos rendelkezik nemzetközi homeopata vizsgával, de az alternatív módszerek iránti érdeklődés az állatgyógyászok körében is egyre nő.

Dr. Bartakovics Katalin
Telefon: 
220-6332, 06-30/202-2240

Kétszáz éve alternatíva

A homeopátia gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza, már Hippokratész is úgy vélte, hogy „Ugyanazok a dolgok, amelyek a betegséget okozzák, meg is gyógyítják azt”. A homeopátia alapjait pedig, dr. Samuel Hahnemann német orvos-gyógyszerész foglalta rendszerbe.
Hahnemann fogalmazta meg kétszáz évvel ezelőtt a homeopátiás gyógyítás alapelvét is, ami így szól: „Similia similibus currentur”, vagyis „Hasonló a hasonlótól gyógyul”. Ami azt jelenti, hogy bármely anyag, amely árthat a szervezetnek, javára is válhat, feltéve, hogy nagyon kicsi adagokban szedik.

A homeopátia személyre szabott, holisztikus szemléletű gyógymód. Ami azt jelenti, hogy a szervezetet egységként – testi, lelki és mentális szinten – kezeli. Kiindulópontja, hogy a betegség nem helyi elváltozás, hanem az egész szervezetet érintő zavar. Amennyiben ezt a központi zavart meggyógyítja, a helyi tünetek is enyhülnek, vagy megszűnnek. Az orvos feladata, hogy felismerje, mi az, amit meg kell gyógyítani a betegségekben.
Vagyis a célja nem egy adott szerv betegségének gyors megszüntetése, hanem az öngyógyító mechanizmusok beindítása. Hannemann szerint „Az orvos legfőbb és egyetlen hivatása az, hogy a beteg embereket egészségessé tegye, és ezt nevezik gyógyításnak.”

Minél előbb, annál jobb

A homeopata állatorvos dolga annyival nehezebb, mint humán orvos társáé, hogy az állat gazdájára van utalva.
„Elsősorban azt keressük mi az, ami az ő betegségét megkülönbözteti egy másik állat betegségétől, mi a különleges, sajátságos, egyedi az ő esetében” fogalmaz a doktornő. A homeopátiás gyógyításban sincs mindig idő alkati szerek keresésére, ezért csak a tüneteket kezeljük, de szelíden, mellékhatásoktól mentesen.

Heveny megbetegedésekben gyors, látványos javulást érhetünk el: a gyógyszer beszedését követő néhány nap, sőt néhány óra múlva a kór visszafejlődik, megszűnnek a tünetek. Úgyhogy minél előbb orvoshoz kerül az állat, annál nagyobb az esélye annak, hogy akár egy súlyos betegséget is megelőzzünk.

A krónikus betegségeknél a beteg és a betegség egész eddigi történetére, a beteg testi és lelki jellemzőire, a családi kórelőzményekre is kíváncsiak vagyunk. Az alkati szerek általában hosszantartó homeopátiás készítmények (több hónapig is tarthat egy golyócska hatása), ezért ezek használata folyamatos konzultációt igényel az állatorvossal.

Homeopátiás szakrendelés a 14. kerületi rendelőnkben:

A szakrendelés Dr. Bartakovics Katalinnál, előzetes bejelentkezés alapján!

Cím: 1148 Budapest, Vezér u 132. 
Telefon: 
220-6332, 06-30/202-2240